Cara Mudah Untuk Simpan Duit Anak

Cara mudah untuk simpan duit anak ialah dengan menukar kepada emas. Biasa kalau balik kampung atau beraya, sedara mara akan beri duit kepada anak. Sudah jadi kebiasaan dan juga adat…

Read More »

Tips Hadapi Anak Yang Diserang Sawan

Teringat sekitar tahun 2016 waktu Maryam, anak kedua saya diserang sawan. Hari itu seperti biasa saya duduk di rumah bersama dengan Maryam. Pagi tu saya kemas rumah dan Maryam duduk…

Read More »

Tiada lagi Sekolah Cina Untuk Amanda

Saya buat keputusan tukar kepada sekolah agama untuk Amanda. Kini anak sulung saya dah tak bersekolah di sekolah cina lagi. Tetapi untuk ibubapa yang berhasrat menghantar anak ke SJK (C)…

Read More »

5 CARA MENCEGAH CORONAVIRUS

Seluruh dunia dikejutkan dengan coronavirus yang mula dikesan di Wuhan, China. Terbaru di Malaysia, seorang lelaki warganegara, dari Selangor telah disahkan positif coronavirus, setelah pulang dari berkonferens di Singapura. Dari…

Read More »

5 TIPS BERNIAGA UNTUK SURIRUMAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya nak kongsikan tentang tips berniaga untuk surirumah. Dalam sedar tak sedar dah masuk hari ke-3 tahun 2020. Walapun masih belum ada kereta terbang, harapnya duit…

Read More »

Cerita Kelahiran Maryam Tihani

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mom nak tinggal kat sini kenangan cerita kelahiran Maryam Tihani. TURUN DARAH SEBAGAI TANDA Waktu Subuh hari Jumaat 4 tahun yang lepas, saya sedang bersiap sedia…

Read More »

TIPS SUAMI ISTERI BAHAGIA

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Hari ni Nina sebenarnya mode rindu suami, tetiba dapat idea nak share tips. Tips manja-manja je gaiss. Ahaks. Bila jauh, rindu pula. Jadi nak share tips…

Read More »
Whatsapp Nina Salleh