TBS Wellness

DOKTOR TERKEJUT, PESAKIT BEBAS KANSER TULANG

“Doktor di Institut Kanser Negara pun terkejut bila sel kanser dalam badan saya dah tak dikesan. Saya dah bebas kanser!”, seorang pesakit kanser tulang tahap dua memberitahu melalui aplikasi ‘Whatsapp’….

A Hot Mompreneur

Cerita Kelahiran Maryam Tihani

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mom nak tinggal kat sini kenangan cerita kelahiran Maryam Tihani. TURUN DARAH SEBAGAI TANDA Waktu Subuh hari Jumaat 4 tahun yang lepas, saya sedang bersiap sedia…

TBS Wellness

LUKA DAN PATAH TULANG CEPAT SEMBUH

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsikan cerita dari salah seorang business partner TBS Wellness iaitu Dr Farah, tentang supplement yang beliau ambil untuk bantu luka dan patah tulang agar sembuh…

A Hot Mompreneur

Mee Goreng Basah Sedap dan Mudah

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsi resepi mee goreng basah yang sedap dan mudah. Makan sepinggan memang tak cukup gais. Resepi asal dari makcik saya. Saya terlampau gemar dengan mee…

TBS Wellness

Vivix Shaklee mengurangkan gejala SLE

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Nina nak share kisah SLE dan Vivix Shaklee hari ini. Sewaktu di J&T untuk post barang tempoh hari, seperti biasa Nina  akan susun dulu item yang…

A Hot Mompreneur

Hotel Best di Tawau

Assalamualaikum dan salam 1441H. Rasa macam sekejap je dah tahun baru. Tahun pertama kali  Nina jejakkan kaki di bumi Tawau. Banyak juga yang Nina google, ye la tempat pertama kali…

TBS Wellness

PENGALAMAN MELAWAN ENDOMETRIOSIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebenarnya dah lama nak share kisah ni tapi asyik duk bertangguh lagi, part nak masukkan gambar tu bercinta juga la. Hehe. Tapi sebab kisah ni, mungkin…

TBS Wellness

Shaklee Global Conference 2019 di Las Vegas

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Alhamdulillah, tamat sudah acara tahunan gilang gemilang, penuh informasi dan sangat memberi inspirasi untuk keluarga besar Shaklee, iaitu Shaklee Global Conference yang bertempat di Caesars Palace,…

A Hot Mompreneur

Cara Semak Arah Kiblat

Assalamualaikum dan salam semua, hari ni jom sama-sama ambil peluang untuk semak arah kiblat jam 5.28 petang hari ini (16 Julai 2019) waktu Malaysia, sempena peristiwa Istiwa A’zam, iaitu peristiwa…

Whatsapp Nina Salleh