7 Nutrisi Penting Untuk Ibu Menyusu

Selepas mengandung dan melahirkan, seorang ibu akan memasuki fasa menyusukan anak dengan susu badan. Bukan sahaja banyak khasiat untuk kesihatan, menyusukan anak dengan susu badan juga disarankan oleh Allah dalam Al-Quran. Salah satunya ialah dari surah al-Baqarah ayat 233 bermaksud,

“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu; dan kewajipan bapa pula ialah memberi makan dan pakaian kepada ibu itu menurut cara yang sepatutnya…”

Ketiga-tiga anak saya, Allah beri rezeki untuk dapat khasiat susu badan.

7 Nutirisi Penting untuk Ibu Menyusu

Susu ibu perlu berkualiti untuk beri kesihatan yang baik terhadap bayi. Apa yang ibu makan akan menentukan kualiti susu ibu. Ibu yang amalkan pemakanan sihat akan hasilkan susu badan yang berkualiti seterusnya akan beri kesihatan yang baik untuk bayi.

Ini adalah tips untuk tingkatkan kualiti susu ibu.

1. Multivitamin dan Zat Besi

2. Vitamin B

3. Vitamin C

4. Asid Lemak Omega-3

5. Kalsium

6. Protein

7. Alfalfa

Vitamin untuk Ibu Menyusu

Set penyusuan Shaklee untuk beri ibu menyusu vitamin yang diperlukan oleh badan serta meningkatkan kualiti susu ibu.  Lengkapkan nutrisi ibu-ibu dengan set penyusuan Shaklee.

Dapatkan di sini.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Related Posts

7 Nutrisi Penting Untuk Ibu Menyusu

Selepas mengandung dan melahirkan, seorang ibu akan memasuki fasa menyusukan anak dengan susu badan. Bukan sahaja banyak khasiat untuk kesihatan, menyusukan anak dengan susu badan juga disarankan oleh Allah dalam…

Read More »
Whatsapp Nina Salleh